KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Archiwum wydarzeń 2019/2020

Wizyta w bibliotece grupy IV

W dniu 5 marca dzieci z grypy IV odwiedziły Miejsko-Powiatową Bibliotekę Publiczną w Zgierzu, gdzie zostały poprowadzone zajęcia pt. "Dzień Kota". Dzieci dowiedziały się jakie są odmiany kotów, co koty lubią robić a czego nie lubią, w co lubią się bawić. Dzieci same wcieliły się też w rolę kota w różnych ...

VIII Międzyprzedszkolny Festiwal Sopelkowo-Walentynkowy

W dniu 21 lutego sześcioro dzieci z grupy VII wzięło udział w Międzyprzedszkolnym Festiwalu Sopelkowo-Walentynkowym zorganizowanym przez Miejskie Przedszkole nr 3 pod Patronatem Prezydenta Miasta. Występy odbyły się w Miejskim Ośrodku Kultury. Dzieci zaprezentowały piosenkę "Małe serduszko" oraz taniec "Cza-cza". Jury ...

Wizyta plastyka

 W ramach kółka plastycznego prowadzonego w naszym przedszkolu dzieci miały okazję zapoznać się z zawodem artysty. Dlatego też 26 lutego nasze przedszkole odwiedził  Pan dr Cezary Marasiński, który opowiedział dzieciom o swojej pracy. Pan Cezary zajmuje się  grafiką EBRU i rysunkiem.  ...

Spotkanie ze sportowcem

24 lutego do naszego przedszkola zagościł p. Artur Miśkiewicz, który przygotował dla starszaków prelekcję dotyczącą bezpiecznej jazdy na rowerze. Pasją pana Artura jest ekstremalna jazda na rowerze na stromych stokach tzw. downhill.  Spotkanie zorganizowała Pani Marta Rutkowska  ...

Warsztaty mydlarskie

W ramach kółka plastycznego prowadzonego w naszym przedszkolu, dzieci z grup najmłodszych wzięły udział w warsztatach mydlarskich. To doskonała okazja do stworzenia niepowtarzalnych mydełek glicerynowych. Celem zajęć jest rozwijanie zdolności manualnych oraz wykorzystanie wyobraźni dzieci. Własnoręcznie zro...

W świecie bajek Jana Brzechwy

Dnia 19.02.2020 w I Społecznej Szkole Podstawowej w Zgierzu Towarzystwa Przyjaciół Zgierza odbyło się rozstrzygnięcie konkursu plastycznego "Na straganie w dzień targowy...W świecie bajek Jana Brzechwy".  Z naszego przedszkola zostały wyróżnione prace Darii Woni z grupy VI i Zosi Kacprzak z grupy ...

Karnawał wciąż trwa

21 lutego dzięki uprzejmości mamy Marcela z grupy III, gościliśmy w naszym przedszkolu Klauna-Iluzjonistę. ...

Bal Karnawałowy

Jak karnawał to zabawa. I tej nie brakowało w czwartek (20.02) podczas wielkiego balu karnawałowego w Przedszkolu. W rytm przebojów dziecięcych, ale też tych z repertuaru dorosłych, a ulubionych przez najmłodszych, bawiły się na swoim balu przedszkolaki. A na parkiecie miks postaci znanych z książek i filmów d...

Powiatowy Konkurs Literacko-Plastyczny

17 lutego odbyło się rozstrzygnięcie konkursu "Zdrowie to nasz skarb" pod patronatem Prezydenta Miasta Zgierza, którego organizatorem było nasze przedszkole.  Zapraszamy do obejrzenia zdjęć....

Zajęcia z tablicą multimedialną

Dzieci z grupy VI miały kolejną możliwość zabawy z tablicą multimedialną, tym razem nauczycielka wykorzystała do tego metodę aktywizującą- kodowania junior. Jest to umiejętność wykraczająca poza podstawę programową wychowania przedszkolnego. Starszaki świetnie poradziły sobie z zadaniami, wykorzystując przy tym tabl...