Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Jadłospis tygodniowy 27.03.-31.03.2023r.

DzieńŚniadanieObiad - I danieObiad - II daniePodwieczorek
PoniedziałekPieczywo mieszane 1 (55g), masło 7 (10g), pasztet 6,9 (20g), papryka (8g), herbata malinowa (150g)Zupa ogórkowa zabielana z ziemniakami 1,7,9 (250g)Makaron 1 (35g), filet z kurczaka w sosie koperkowym 1 (110g), surówka z czerwonej kapusty (60g), sok jabłkowy (150g), owoc sezonowyBatoniki owsiano-czekoladowe 1 (50g), mleko 7 (150g)
WtorekChałka 1 (50g), masło 7 (10g), dżem (15g), mleko 7 (150g)Zupa kalafiorowa z ziemniakami 9 (250g)Ryż 1 (35g), zraziki w sosie własnym 1,3 (110g), surówka z kapusty pekińskiej i kukurydzy (60g), kompot porzeczkowy (150g), owoc sezonowyPieczywo mieszane 1 (55g), masło 7 (10g), szynka biała 6,9 (20g), sałata (5g), pomidor (8g), herbata z cytryną (150g)
Środa

Pieczywo mieszane 1 (55g), masło 7 (10g), szynka drobiowa 6,9 (20g), ogórek zielony (5g), rzodkiewka (5g), herbata z cytryną (150g)

Czysty barszcz czerwony z makaronem 1,9 (250g)

Ziemniaki (100g), gyros z fileta kurczaka 1,3 (60g), surówka z marchwi i jabłka (60g), kompot wieloowocowy (150g), owoc sezonowy 

Ciasto drożdżowe 1.3.7 (100g), mleko 7 (150g)

CzwartekRogal 1 (50g), masło 7 (10g), płatki zbożowo-miodowe z mlekiem 1,7 (200g)

Krupnik z kaszy jęczmiennej z ziemniakami 9 (250g)

Ziemniaki (100g), sztuka mięsa w sosie własnym 1 (110g), surówka z sałaty lodowej i pora (60g), kompot wiśniowy (150g), owoc sezonowy

Pieczywo mieszane 1 (55g), masło 7 (10g), szynka 6,9 (20g), pomidor (8g), rzodkiewka (5g), herbata owoce leśne (150g)
Piątek

Pieczywo mieszane 1 (55g), masło 7 (10g), ser żółty 7 (15g), ketchup 6,9 (8g), rzodkiewka (5g), kawa 7 (150g)

Zupa marchewkowa z zacierką 1,3,9 (250g)

Ziemniaki (100g), kotlet rybny 1,3,4 (70g), surówka z kapusty kiszonej (60g), herbata wieloowocowy (150g), owoc sezonowy

Kisiel 1 (100g), chrupki kukurydziane 1 (50g)

 

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz czarny mielony, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, lubczyk, bazylia, majeranek, oregano, rozmaryn, papryka słodka, czosnek granulowany, cynamon, ocet jabłkowy.

Zgodnie z informacjami od producentów wyroby mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

Suszone owoce oraz nasiona, które są podawane dzieciom do posiłków zgodnie z informacją od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, orzechów ziemnych i sezamu.

 Alergeny występujące w posiłkach
1Zboża zawierające gluten
2Skorupiaki i produkty pochodne
3Jaja i produkty pochodne
4Ryby i produkty pochodne
5Orzechy ziemne (arachidowe)
6Soja i produkty pochodne
7Mleko i produkty pochodne
8Orzechy
9Seler i produkty pochodne
10Gorczyca i produkty pochodne
11Nasiona sezamu i produkty pochodne