Jadłospis
JADŁOSPIS TYGODNIOWY (24.06.-28.06.2024) [.docx, 15.94 kB]
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz czarny mielony, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, lubczyk, bazylia, majeranek, oregano, rozmaryn, papryka słodka, czosnek granulowany, cynamon, ocet jabłkowy.
Zgodnie z informacjami od producentów wyroby mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.
Suszone owoce oraz nasiona, które są podawane dzieciom do posiłków zgodnie z informacją od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, orzechów ziemnych i sezamu.
Alergeny występujące w posiłkach | |
1 | Zboża zawierające gluten |
2 | Skorupiaki i produkty pochodne |
3 | Jaja i produkty pochodne |
4 | Ryby i produkty pochodne |
5 | Orzechy ziemne (arachidowe) |
6 | Soja i produkty pochodne |
7 | Mleko i produkty pochodne |
8 | Orzechy |
9 | Seler i produkty pochodne |
10 | Gorczyca i produkty pochodne |
11 | Nasiona sezamu i produkty pochodne |