KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kącik dla rodziców

„Mamo, tato nudzi mi się”

Pewnie często słyszeliście te słowa od swoich dzieci. Mamy na to radę!! W kąciku zamieszczane będą propozycje ciekawych zabaw dla dzieci, które pobudzają zmysły, zachęcają do dotykania, wąchania, słuchania i poznawania świata. Wszystko to sprawia, że dziecko będzie w przyszłości lepiej funkcjonowało i rozumiało otaczający świat.

Zachęćmy dzieci do doświadczania!!!

Zabawy z galaretką

Łatwa do przygotowania i ciekawa zabawa. Do naczynia wlewamy przygotowaną galaretkę, wkładamy różne przedmioty (np. łyżeczkę, klocek, spinacz do bielizny itd.). Galaretkę władamy do lodówki do czasu zastygnięcia. Tak przygotowaną galaretkę dajemy dziecku! Może ją zjeść, wąchać i wyjmować z niej przedmioty i po prostu się nią bawić.

 

   Rzuty do celu

Do przygotowania zabawy potrzebna będzie obręcz/hula-hop, taśma klejąca oraz piłeczki (może być balon, kulki papierowe). Obręcz obklejamy taśmą i zaczynamy zabawę! Zabawa ma na celu kształtowanie sprawności fizycznej, zwinności i koordynacji wzrokowo-ruchowej.

Miłej zabawy!