KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Zajęcia logopedyczne- zdalne nauczanie

Kochane Dzieci.
W tym tygodniu spróbujcie odgadnąć, gdzie ukrył się kotek i gdzie ukryła się sowa.
Miłej zabawy,
Pozdrawiam, Pani Asia
Karta pracy 1                                               Karta pracy 2
      
__________________________________________________________________________________
Kochani,
Dzisiaj kolejna zabawa paluszkowa
Liczymy do 10
Pozdrawiam, Pani Asia
______________________________________________________________________________
W tym tygodniu mamy zabawę oddechową. Dzięki temu wydłużamy fazę wydechową. Niech dzieci spróbują wykonać wiatraczek i dmuchamy.
Udanej zabawy,
Pani Asia 
 
______________________________________________________________________________
Kochane Mamy,
Z okazji Waszego święta życzę wszystkim Mamom dużo zdrówka, cierpliwości i radości każdego dnia!!!
 
A dla dzieci niespodzianka: ,,Czyja to mama?"
KARTA PRACY 1                                  KARTA PRACY 2
 
Pozdrawiam, Joanna Pietrzak

_________________________________________________________________________

Szanowny Rodzicu!

Poniżej przedstawiam kilka ćwiczeń logopedycznych, które możecie Państwo wykonywać z dzieckiem w domu. Prosiłabym o znalezienie chociaż 10 minut każdego dnia na ćwiczenia. Wybierzcie stałą porę, aby ćwiczenia były stałym rytuałem dnia. Niech będzie to forma zabawy, aby dziecko było zainteresowane.

Proszę, bądźcie Państwo cierpliwi, gdy coś nie wychodzi, nie zniechęcajcie siebie i dziecka, a razem będziemy cieszyć się z sukcesu Państwa dziecka.

Chętnie udzielę Państwu dodatkowych informacji i odpowiem na pytania, podzielę się też różnymi kartami pracy i dodatkowymi ćwiczeniami. Jeżeli są Państwo zainteresowani proszę pisać na: jpietrzak.logopeda@onet.pl

 Serdecznie pozdrawiam!

Ćwiczenia logopedyczne

________________________________________________________________________________________
Witajcie!
W tym tygodniu ćwiczymy z żabkami:
1. Żabia gimnastyka buzi i języka. CZĘŚĆ 1   CZĘŚĆ 2
 
2. Wiosenne ćwiczenia lewo-półkulowe: ćwiczenia analizy i syntezy wzrokowej, rozwijamy spostrzegawczość, percepcję wzrokową, kształtujemy koncentrację. CZĘŚĆ 1   CZĘŚĆ 2   CZĘŚĆ 3
 
Pozdrawiam, Pani Asia
 
___________________________________________________________________________________________
Witajcie Kochani!
W tym tygodniu obchodzimy Dzień Strażaka. Z tej okazji przygotowałam kilka ćwiczeń buzi i języka.
 
Zabawa muzyczno- ruchowa ,,Strażak - Zabawa w podskokach".
 
 ______________________________________________________________________________________________
 
 
Witajcie!
Z okazji Dnia Ziemi, który przypada 22 kwietnia nie przestajemy ćwiczyć.
Ćwiczymy również spostrzegawczość i kolory (można wydrukować) lub samemu narysować i bawić się w ubieranie. 
Pozdrawiam, Joanna Pietrzak
 
Źródło:
 
 
Dodatkowo zabawa paluszkowa z biedronkami:
 
___________________________________________________________________________________

Witajcie!
Oto propozycje ćwiczeń logopedycznych:
- ćwiczenia buzi i języka - potrzebujemy lusterko i robimy śmieszne miny.
- ćwiczymy orientację w przestrzeni.

Ponadto jak możemy bawić się z dzieckiem w domu?
1. Zabawy tematyczne, np. zabawa w lekarza, w sklep.
2. Bawimy się w karaoke.
3. Układamy puzzle.
4. Wspólnie czytamy.
5. Wspólnie gotujemy.
6. Robimy pokaz mody:-)
7. Bawimy się w kalambury.
8. Robimy tory przeszkód / tunel z koca.
9. Zgadywanki z zasłoniętymi oczami ,,Co to za przedmiot?"
10. Zabawy konstrukcyjne (zabawa klockami).

Pozdrawiam, Joanna Pietrzak

Gimnastyka buzi i języka

Orientacja przestrzenna

Źródło: https://www.facebook.com/rysopisysketchnoting/photos/a.218048041893862/420849474947050/?type=3&theater
https://mala275.blogspot.com/2017/06/orientacja-przestrzenna-karta-pracy.html